Over ons

ab-c media is een bureau dat producten ontwikkelt voor cultureel erfgoed. Onze producten gaan inhoudelijk over archeologie, geschiedenis, kunst en literatuur.

ab-c media werkt op het snijvlak van inhoud, vorm en techniek. Presentatie en vormgeving stemmen we waar mogelijk op de inhoud af. In combinatie met een gedegen technische kennis, gebaseerd op meer dan vijftien jaar ervaring, ontwikkelen we onze producten verder.

ab-c media is opgericht in 1997. Sinds het najaar van 2012 is ab-c media zelfstandig opererend onderdeel van Mindbus.


Helder en toegankelijk webdesign

ab-c media ontwerpt producten in een heldere stijl: visueel aantrekkelijk maar steeds rekening houdend met de gebruiksvriendelijkheid. Ook zorgen we ervoor dat alle informatie optimaal door zoekmachines gevonden wordt.

ab-c media gebruikt webstandaarden zoals HTLM5 en CSS. Dit zorgt voor een snelle laadtijd en goede werking in zoveel mogelijk webbrowers op zoveel mogelijk verschillende apparaten.


Erfgoed op de Kaart

Ooit begonnen met Amersfoort op de Kaart maar nu hebben al ruim 35 andere archiefdiensten, musea, erfgoedinstellingen en andere instellingen hun erfgoed op de kaart gezet! Gebruikmakend van de ontwikkelde modules kunt u historische info, kaarten en beeldcollecties geografisch ontsluiten voor een breed publiek.

Kijk voor meer informatie over dit ab-c media product op erfgoedopdekaart.nl.


Mobiele toepassingen

Erfgoed onderweg - op de iPad, iPhone of Android-smartphone. ab-c media maakt dat mogelijk als zelfstandig product of gekoppeld aan een website, waarbij informatie uit het CMS of de collectiedatabase hergebruikt wordt.

Mobiele sites of web apps, geschikt voor meerdere platformen, kunnen de huidige locatie van de gebruiker opvragen via gps. De getoonde informatie kan daarop worden afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan historische foto's en prenten van de straat waar de gebruiker op dat moment loopt.

Met de de Layar Augmented Reality-browsers wordt informatie geprojecteerd over het camerabeeld van de mobiele telefoon. De alledaagse werkelijkheid wordt verrijkt met historische informatie. Zo ziet de gebruiker bijvoorbeeld welke gebouwen om hem heen rijksmonument zijn, van wanneer ze dateren en wie de architect was.

erfgoed.mobi
Rijksmonumenten iPhone App
Mobiele website JHM
Mobiele website Gelegerd in Gelderland
Layar toepassingen
mijnGelderland
De Canonkijker

Weblab:
Historische afbeeldingen op locatie met erfgoed.mobi


Umbraco Content Management System

ab-c media zet voor het onderhoud van websites het Umbraco Content Management System in. Dit gebruiksvriendelijke open source-systeem draait op het Microsoft .Net-platform. Met de combinatie van een open source-CMS met een breed ondersteund serverplatform denken wij het beste van twee werelden te combineren.

Wij kiezen voor het Umbraco CMS vanwege de grote flexibiliteit en uitbreidbaarheid. Daarnaast maakt Umbraco het onze klanten mogelijk om zelf het dagelijks onderhoud van de website te verzorgen, zonder eerst speciale computervaardigheden te hoeven verwerven.


Webhosting en domeinnaamregistratie

Voor de producten die wij bouwen verzorgen we over ook de hosting. Ons serverplatform bestaat uit diverse Virtuele Machines op het platform van Microsoft Azure. Hierdoor beperken we de kans op hardware-storingen en kunnen we servers uitbreiden met geheugen en schijfruimte zonder, of met minimale downtime. Het datacenter waar deze machines draaien bevindt zich in Nederland.

's Nachts vinden off-site backups plaats van alle bestanden en databases.